Nykyään on puhuttu paljon istuma- ja päätetyön aiheuttamista tuki- ja liikuntaelinongelmista, jotka aiheuttavat itse asiassa noin kolmanneksen kaikista sairauspoissaoloista. Suurimpana ryhmänä näissä on alaselkä-, niska-, ja hartiaongelmat, joita voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä muun muassa hieronnan ja työn tauottamisen avulla. Tarjoan yrityksille helpon ja edullisen tavan työhyvinvoinnin ja sitä kautta myös tuottavuuden parantamiseen. Palvelut voidaan toteuttaa yrityksen toimitiloissa. 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi rakentuu ravinnon, levon ja riittävän liikunnan yhdistelmästä. Eräässä tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin suomalaisten ruokailutottumuksia ja niistä selvisi, että vain 18 % suomalaisista syö edes jotenkin terveellisesti. Ravinto ja ateriarytmi kuitenkin vaikuttavat oleellisesti työtehoon ja vireystasoon. Levon merkitystä ihmisen toimintakykyyn ei voi liikaa korostaa, väsymystähän on monesti verrattu suoraan jopa humalatilaan. Liikunnalla puolestaan huolehditaan siitä, että muun muassa sydän, verisuonet ja keuhkot voivat hyvin ja oikeanlaisella lihaskuntoharjoittelulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä lukuisia tuki- ja liikuntaelinongelmia.  

Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara ja työhyvinvointi vaikuttaa suoraan organisaation kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen. Oikein kohdistetut panostukset työhyvinvointiin maksavat itsensä jopa moninkertaisesti takaisin, joten voisimmeko me yhdessä parantaa teidän yrityksenne työhyvinvointia?

Kaikki palvelut hinnoitellaan ja räätälöidään juuri Teidän yrityksenne tarpeisiin sopiviksi. Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä kuinka voimme kehittää henkilöstönne hyvinvointia ja työssäjaksamista. 

Lue lisää työhyvinvointipalveluista täältä.

Meillä Solteqilla halutaan panostaa henkilökunnan hyvinvointiin, tästä ajatuksesta muodostui kokonaisvaltainen Wellbeing-konsepti. Ilkka on tässä isossa roolissa hieronnan, ruokavalioneuvonnan sekä taukojumppien osalta pääkaupunkiseudun toimistojemme tukiranka. Hän toimii erittäin omatoimisesti, joten hallinnollinen taakka ei ole lainkaan kasvanut aloituksen myötä. Ilkasta on tullut lyhyessä ajassa jo todella pidetty ja luotettu henkilö, hän on hetkessä lunastanut paikkansa työyhteisössämme. Uusista ideoista ja ajatuksista ei ole pulaa, niitä hän tuo esille ratkaisulähtöisesti sekä ennalta sovittujen raamien mukaisesti. Suuren suuret suositukset!