Mika 50 vuotta

Ennen PT:n valintaa vaihdoin ajatuksia noin kymmenen ehdokkaan kanssa ja valintani oli Ilkka Häggman, eikä valintaa tarvinnut katua. Ilkka on
monipuolinen treenari ja on kiinnostunut asiakkaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hänen toimintatapansa on joustava ja asiakaslähtöinen. Tein Ilkan kanssa yhteistyötä 14 kuukautta jonka aikana entinen pätkittäinen treenaaminen muuttui säännölliseksi rutiiniksi joka jatkuu myös yhteistyön jälkeen. Sain myös opastusta moniin uusiin eri tapoihin treenata joten kuntoiluni muuttui monipuolisemmaksi ja
mielenkiintoisemmaksi. Ilkka auttoi myös kiinnittämään huomiota muihin terveyteen ja jaksamiseen vaikuttaviin asioihin kuin ainoastaan treenaamiseen. Suosittelen!
Mia 44 vuotta

Salilla käyntiä olen harrastanut n. 20 vuoden ajan, mutta yksin treenatessa ei tehoja saa aina irti ja motivaatio oli hukassa. Yhdessä Ilkan kanssa treenit antoivat uuden kipinän ja lihakset tiesivät tehneensä työtä. Treeneissä otettiin kaikki irti, mikä olikin toiveeni ja tavoitteeni.

Samalla salilla Ilkan kanssa treenatessa, olen sivusta seurannut hänen omia treenejä, niissä näkyy monipuolisuus ja sisukas tekemisen meininki.

Pidän Ilkan tavasta toimia pt:nä, hän on selkeästi läsnä asiakkaalle, ikään kuin muu maailma katoaisi ympäriltä. Ystävällinen, nöyrän oloinen vuorovaikutuksessa, mutta silti kova piiskuri.

Ilkka painotti minulle lihashuollon ja lepopäivien tärkeyttä mikä helposti minulta unohtuu, kun vauhtiin päästään.

Suosittelen lämpimästi, jos haluat saada tehokkaan treenin ja kokonaisvaltaisen hyvän olon, tietoa ja taitoa löytyy. Minä ainakin sain uuden innostuneen motivaation jälleen treeneihin.
Janne 35 vuotta

Personal trainer Ilkka Häggman on todella suosittelemisen arvoinen ohjaaja. Hänen lähestymistapansa asiakkaaseen on huomattavan lämmin ja ennen kaikkea kannustava. Treeniohjelmani tehtiin paljolti omien toiveideni pohjalta ja sain todella monipuolista perehdytystä kaikkeen, mitä ohjelmaani sisällytettiin. Monipuolisuuden ansiosta treenaminen tuntui todella mielekkäältä ja tuloksia syntyi. Parhaat tulokset syntyivät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin alueella mielen ja kehon voidessa hyvin. Ilkan monipuolisen osaamisen johdosta voin suositella häntä ohjaajaksi, oli lähtötilanne sitten mikä hyvänsä.
Jeri 29 vuotta

Hakeuduin vastaanotolle reilu vuoden kestäneiden jalkakramppien takia. Ensimmäisellä käynnillä laadittiin ja käytiin läpi kehonpainolla tehtävä liikuntaohjelma, sen jälkeen jalat hierottiin. Nyt pari kertaa käyneenä olen ollut muutaman kuukauden ilman minkäänlaisia jalkaoireita. Mahtavaa on ollut saada normaalisti toimivat jalat takaisin. Kiitos tästä.
Marko 33 vuotta

Oma tarinani on se aika ”perinteinen” entinen lätkäpelaajan tarina. Viime syksynä päätin, että jotain tulisi tehdä kun painoakin oli kertynyt jonkin verran pitkäksi siitä 100 kilon neuvolarajasta. Otin Ilkkaan yhteyden ja sovimme tapaamisen, jossa hän totesi, ettei toivoa ole missään nimessä menetetty.

Kaikki aloitettiin ns. nollatasosta. Ilkka selvitti mihin kykenen ja millä teholla olen valmis toimimaan. Alusta asti kaikki harjoitteet tuntuivat hyviltä, vaikka kaikki liikkeet eivät olleetkaan mukavia kun liikkuvuus oli jonkin verran jo huonontunut. Itselläni pelkkä kyykkyyn meneminen oli haaste, ilman, että kantapäät nousivat ilmaan. Alussa en kyennyt tekemän yhtään leuanvetoa tai edes dippiä.

Hitaasti, mutta joka kerran jälkeen asteen (vaikkakin omasta mielestä ei edistynyt yhtään) edistyneenä hommaa vietiin eteenpäin 2-3 kertaa viikossa kuntosalilla. Noin puolenvuoden jälkeen tuntui, ettei mihinkään oltu päästy ja asiasta Ilkalle mainitsin kunnes Ilkka avasi silmäni. Liikkeelle kun lähdettiin oltiin otettu mitat, paino ja ympärys (rinta, hauis, takapuoli, reisi ja pohje) ja kun näitä lähdettiin vertaamaan niin tulokset olivat todella positiiviset. Painoa oli tippunut 9 kiloa ja se oli mielestäni liian vähän, johon Ilkka kommentoi ja kysyi onko ympärysmitoissa tapahtunut muutosta. Ympärysmitoista oli hävinnyt yhteensä 19 cm., kun itse olin tuijottanut vain vaakaa.

Numeroiden lisäksi 8 viimeistä syksyä vaivannut iskias oli poissa! Kiitos keskivartaloharjoitusten ja sitä myötä parantuneen ryhdin. Lisäksi: melkein 3 puhdasta leukaa, dippejä 10 sarjoissa, penkkipunnerrus > 100 kg ja huomaamatta housut jalassa näyttikin isältä saaduilta kun vyöhön piti lisätä reikiä.

Tämä kaikki ilman diettiä (mutta hyvillä ohjeilla mm. ruokailuväleistä ja riittävästä vedenjuonnista), puhtain liikkein ja kannustavalla metodilla. Ainoa negatiivinen puoli tässä on se, että Ilkka joutuu kestämään ”kiukutteluani” myös jatkossa.

Jos siis haluatte kannustavan, osaavan, kuuntelevan ja tunteella mukana olevan PT:n, laitan pääni pantiksi, että tässä on etsimänne. Voin hyvällä omatunnolla suositella Ilkkaa kaikille tasosta riippumatta.
Martti 42 vuotta

Olin käynyt kuntosalilla satunnaisesti ja treenannut vain laitteilla. Vatsaakin on jo hieman kertynyt tähän ikään. Tavoitteenani oli saada perusohjelma ja vinkkejä terveelliseen ruokavalioon.

Tapasin Ilkan viisi kertaa. Hän oli rauhallinen ja hänestä välittyi luottamus ja aito kiinnostus minun tarpeitani kohtaan. Olin vierastanut esimerkiksi jalkakyykkyä, mutta Ilkan ohjauksessa sain todella paljon uusia vinkkejä treenaamiseen.

Ilkka teki minulle erittäin monipuolisen treeniohjelman ja ruokavalioon sain paljon hyviä kehittämiskohteita ja vinkkejä.

Voin vilpittömästi sanoa, että tämä on ollut yksi parhaimmista investoinneista mitä olen elämäni aikana tehnyt.

Voin lämpimästi suositella Ilkka Häggmania.
Merja 55 vuotta

Mietin pitkään Pt:n hankkimista. Työni puolesta minulla on mahdollisuus liikkua ja muutenkin harrastaa liikuntaa todella edullisesti. Tiesin kyllä miksi ja miten pitää toimia, mutta kuinka paljon ja millä tehoilla oli jo toinen juttu. Sillä minä liikuin aina täysillä ja hieman huonoa omatuntoa potien jätin vapaapäivät minimiin. Olkapääleikkauksen jälkeen päätin, että nyt on aika oman PT:n. Valinta ei ollut kovin vaikea, sillä olin käynyt Ilkan luona hieronnassa ja olimme jo jutella tästä mahdollisuudesta.

Toiminta Ilkan kanssa oli antoisaa ja paljon uusia vinkkejä antavaa. En ole koskaan oikein pitänyt sisällä liiikkumisesta, sillä kun on töissä sisällä koko päivän kaipaa raittiiseen ilmaan. Se puoli olikin Ilkalla todella hallussa, monipuolista ja virikkeitä antavaa ulkona liikkumista teimme paljon. Myös kotona tai miksei ulkonakin tehtävää erilaisia, helpompia ja rankempia kehonhallinta liikkkeitä oli myös laaja valikoima ja tuottivat kyllä tulostakin.

Ruokailuun ja muutenkin liikaa liikkumiseen myös tartuttiin, nyt nekin on tasapainossa.
Ilkan kanssa tuli lenkkien aikana rupateltua välillä oikein asiaa toisinaan vaan niitä näitä, mutta treenit kyllä siitä huolimatta sujui.

Kaiken kaikkiaan Ilkan panostukseen Pt:nä erittäin tyytyväinen. Hän todellakin auttoi kannusti ja ainakin minulle oli suurena apuna.
Jaana 33 vuotta

Ilkka on innostava, kannustava ja erittäin ammattitaitoinen ohjaaja, joka huomioi loistavasti asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet. Treeniohjelmat ovat monipuolisia ja sisältävät hyvin kokonaisvaltaisesti koko lihaksiston, jolloin lopputulokset näkyvät ja tuloksia syntyy. Ilkka on aidosti kiinnostunut asiakkaasta ja hänen positiivinen ja tsemppaava otteensa tuovat treeneihin uusia ulottuvuuksia ja lisää haasteita. Voin lämpimästi suositella Ilkkaa, joka on vienyt oman treenimotivaationi aivan uudelle tasolle.
Timo 36 vuotta

Ilkan ohjauksessa kuntosalillakin on ihan kivaa... Hän kuuntelee asiakasta ja huomioi myös asiakkaan omat toiveet rakentaessaan kunto-ohjelmia. Ilkan kanssa työskennellessä ei tule painostava olo, sillä kannustaminen on Ilkan tapa lähestyä asiakastaan -> tarvittaessa Ilkka kyllä kykenee vaatimaankin! Yhteistyö Ilkan kanssa on ollut tuloksellista ja minä ainakin aion jatkaa tällä tiellä. Kannattaa koittaa!
Timo 36 vuotta

Ilkka on erittäin pätevä hieroja. Hän kuuntelee asiakastaan ja mukautuu helposti asiakkaan toiveisiin. Ilkka on työssään todellinen ammattilainen ja hän saa asiakaskokemuksesta miellyttävän. Tarvittaessa Ilkka kykenee myös voimakkaampaan hierontaan mikä on ehdotonta plussaa ainakin omassa kropassani. Hieronnan aikana Ilkan kanssa on helppo keskustella, mutta hän osaa olla myös hiljaa mikäli asiakas näin haluaa. Ilkan hierontapöydällä asiakas on todellakin keskiössä. Suosittelen!